Meteen naar de inhoud
Home » Blogs » Handige apps voor wereldreizigers

Handige apps voor wereldreizigers

Handige app voor wereldreizigers

Als wereldverkenner moet je aan veel dingen denken: wat neem ik mee, wat ga ik doen, hoe ga ik er komen? Het is fijn dat er speciale apps zijn ontwikkeld die deze stappen net even makkelijker maken. Hieronder vind je een lijst met apps die goed van pas kunnen komen!

Get Packed

Deze Nederlandstalige app helpt je met inpakken door middel van een paklijst. De app houdt rekening met je specifieke wensen: je moet namelijk een aantal vragen over jezelf en je vakantie beantwoorden. Op basis hiervan wordt de paklijst gemaakt: het houdt rekening met je gezinssituatie en gender. Neem je je jonge kind mee? Dan zet de app luiers op je paklijst. Hierna kun je zelf aangeven hoe veel je van iets mee wilt nemen en kun je zelf nog dingen toevoegen.
Ook mooi meegenomen: de paklijst heeft ook een to do-lijst, waarin je de dingen kunt zetten die je vóór je vakantie nog wilt regelen. Zoals het verlengen van een paspoort of het halen van inentingen. Alles compleet? Afvinken maar!

Duolingo

Een van mijn favorieten! Makkelijk, snel en gratis een vreemde taal leren kan via deze app. Het is namelijk toch fijn als je je een beetje wegwijs kunt maken in de lokale taal.

Polarsteps

Deze ken je vast al, maar hij kan zeker niet ontbreken op het lijstje! Met Polarsteps kun je je reisverhalen delen met de thuisblijvers. Je kunt letterlijk in kaart brengen waar je bent geweest, want de app houdt je route bij. Bij elk punt kun je een klein verslag schrijven en foto’s toevoegen. Pluspunt: hij werkt de route pas bij wanneer je weer wifi hebt. Als je weer thuis bent, kun je nagenieten van de reis door via Polarsteps een fotoboek (Travel Book) laten maken met je route, de foto’s en verslagen.

Spanishdict

Met deze app kun je offline teksten vertalen en Spaans leren. Het bevat een woordenboek, vervoegingen van werkwoorden en vertalingen.

Maps.me/ Google Maps

Hoe kom je het snelst van A naar B? In deze gratis app vind je offline kaarten, navigatie en handleidingen. De kaarten zijn gedetailleerd en het toont huisnummers. De meningen over deze app zijn wel verdeeld. Volgens de ANWB (2017) maakt de app nog te veel fouten, zoals pijlen die de verkeerde kant op wijzen of het tonen van een niet snelle route. Google Maps kwam bij hen het best uit de test. ‘De navigatie is duidelijk en helder, er wordt zeer actuele informatie gegeven (…) en je kunt offline navigeren.’ Nadeel is wel dat de app veel data verbruikt (die je dus uit moet zetten in het buitenland).

Rome2Rio

Een andere app om je route te bepalen is Rome2Rio. Deze app vindt voor jou de snelste en goedkoopste route naar waar ook in de wereld en bekijkt of je hier het best bijvoorbeeld het vliegtuig, de trein, ferry of auto voor kunt pakken. Hij zoekt een route van deur tot deur. Nadeel: je kunt nog niet aangeven dat je via een bepaald punt wil reizen, dus hiervoor moet je twee keer een route opzoeken. Misschien nog vervelender: je kunt de app niet offline gebruiken, dus het hebben van wifi is wel een vereiste.

Moovit

Ga je met het openbaar vervoer ergens naartoe? Moovit kan dan jouw reisplanner zijn. In 40 gebieden in de wereld kan deze app je helpen met het uitstippelen van je reis met de trein, tram, bus of metro. Er zit ook een sociaal aspect in deze app: gebruikers kunnen al reizende feedback geven over hun reis en zo elkaar helpen de reiservaring te verbeteren. De functie ‘vertrek via huidige locatie’ werkt echter niet altijd, omdat de GPS niet altijd goed werkt.

GGD Reist Mee

Deze app zet heel wat handige informatie op gebied van gezondheid voor je op een rijtje. Per land of gebied kun je opzoeken hoe het zit met (het voorkomen van) ziekten op reis, vaccinaties, actuele informatie van Buitenlandse Zaken (over uitbraken et cetera) en noodnummers in je reisland. Je kunt je reisadviezen opslaan en bij elkaar zetten onder ‘Mijn reis’. Ook als je een vaccinatie moet halen, kun je via de app een afspraak maken. Mega handig allemaal! En offline te gebruiken.

GezondheidsNet app

Word je ziek op reis? De taalbarrière kan ervoor zorgen dat het niet lukt je probleem aan een lokale dokter duidelijk te maken. Met deze app heb je woordenboek die in zes talen (Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Turks) medische termen kan vertalen. Je kunt vanuit en naar het Nederlands vertalen en het werkt zonder internet.

De Vakantiedokter

Dit is de reisapp van het Zilveren Kruis. Het brengt je in contact met een medisch specialist in Nederland bij gezondheidsklachten in het buitenland.

XE Currency

Met deze populaire wisselkoersapp kun je in een oogopslag zien wat je nou eigenlijk werkelijk voor je boodschappen in de supermarkt betaalt. De app is gratis te downloaden en is helemaal in het Engels. Je hebt keuze uit 179 verschillende valuta, waaronder zelfs goud, zilver en bitcoin vallen. Bij het instellen van de muntsoort moet je er wel voor zorgen dat je internet hebt, want offline werkt het niet heel goed. Het berekenen kan vervolgens wel offline.

Transfer wise

Wil je bijhouden waaraan je je geld hebt uitgegeven en hoe veel dit was? Transfer wise kan je hierbij helpen.

Douane reizen app

‘Ben jij een wereldreiziger?’ – Dit heb je vast wel eens op tv gehoord. Als je naar het buitenland gaat, moet je goed voorbereid op pad gaan. In deze app kun je lezen welke dingen je wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland. Er staan regels voor geneesmiddelen, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten et cetera. Ook kun je er valuta, gewicht en volume mee omrekenen en aankoopbonnen opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Leidse Lijntjes.