Meteen naar de inhoud
Home » Actueel » Een workshop ‘skyline tekenen’ op Molen de Valk

Een workshop ‘skyline tekenen’ op Molen de Valk

Anne Wielenga

Afgelopen zaterdag mocht ik tijdens de Museumnacht Leiden vier keer de workshop ‘skyline tekenen’ geven vanaf de stelling van Molen de Valk. De ideale plek voor deze workshop, want vanaf hier kun je 360 graden in het rond kijken. Genoeg te zien en te tekenen dus!

Uitgerust met papier, potlood en fineliner kozen de bezoekers een mooi plekje uit op het 19 meter hoge plateau en begonnen zij het uitzicht te schetsen. Ondertussen kon ik hen van tips voorzien. Grappig om te zien dat iedereen zijn of haar eigen aanpak heeft en andere stukjes uitkiest om te tekenen. De mensen die van tevoren zeiden dat ze echt niet konden tekenen, hebben zichzelf verbaasd.

Het allerleukste is natuurlijk als je achteraf te horen krijgt dat dat tekenen tóch wel erg leuk is en dat mensen dat nu vaker willen gaan doen. En dat was ook de bedoeling: het plezier in tekenen vinden. Niet te kritisch zijn, maar gewoon op een ontspannen manier naar iets kijken en dit vervolgens als (Leids) lijntje op papier zetten. Precies hoe ik het zelf ook doe.

This function has been disabled for Leidse Lijntjes.