ik ben anne

Jouw hulp bij het schrijven, herschrijven of redigeren van teksten en het maken van illustraties.

"Je maakt mij het meest gelukkig als ik creatief bezig kan zijn met taal en beeld"

Tekenen met veel details

Tekenen is iets wat ik altijd al erg leuk heb gevonden: vroeger tekende ik het liefst mijn hele familie na, op de middelbare school koos ik ‘kunst’ als vak in mijn pakket en tijdens de saaie wiskundelessen gaf ik toch de voorkeur aan het natekenen van de docent.

In 2019 vond ik mijn oude hobby weer terug. Ik ontdekte dat er zo veel mooie details in gebouwen verstopt zitten, dingen die je niet ziet als je er gewoon snel voorbijloopt. Zonde! Ik probeer deze details in mijn tekeningen te vangen en wil aan anderen laten zien wat voor mooie plekken er in deze stad te vinden zijn. Ik kan nu niet meer door een stad lopen zonder te denken: ‘Dat gebouw of deze plek is ook leuk om te tekenen!’.

Foto: Sasha Lara

Waar kan ik je mee helpen?

Anna

Tekst & redactie

Op zoek naar een tekstschrijver? Dat is goed nieuws, want ik schrijf of redigeer graag de teksten voor jouw website, nieuwsbrief, tijdschrift of ander medium. Ik weet hoe je dingen zo opschrijft dat je boodschap overkomt. Ik houd rekening met de doelgroep en de context en ik weet hoe je moeilijke onderwerpen op een makkelijke manier kunt uitleggen.

Scherm­afbeelding 2023-11-21 om 20.39.33

illustratie

Wil jij graag een tekening in opdracht? Een van een speciale plek of zoek je een ontwerp voor een product? Leidse Lijntjes maakt onder andere huisportretten en ontwerpt verhuiskaarten en kleurplaten voor zowel particulieren als bedrijven. Ik kan een tekening op papier maken, maar ook digitaal. Heb je een globaal idee, maar weet je nog niet precies hoe je het hebben wil? Ik denk graag met je mee!

IMG_20210202_161139_535

huisportret

Ben je op zoek naar een origineel cadeau (voor jezelf)? Misschien is een huisportret een leuk idee! Een huisportret is een tekening op maat van een huis, winkel, bedrijf of kantoorpand. Ik maak hier een gedetailleerd portret van. Verdient je huisdier, je lievelingsplant of je racefiets een speciale plek op de tekening? Dat kan!

Schrijven voor de zorg, het onderwijs, over duurzaamheid en cultuur

Ook schrijven is iets waar mijn passie ligt. Ik ben jaren werkzaam geweest als tekstschrijver en communicatiespecialist bij bedrijven in de zorg, het onderwijs, de overheid en de advocatuur.

Ik vind het elke keer weer een leuke uitdaging om een moeilijke tekst te vertalen naar een tekst die voor de meeste mensen te begrijpen is. Ik ben altijd enorm nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen: wat drijft hen en waarom maken ze bepaalde keuzes? Daarom ligt mijn focus op het maken van human interest-verhalen, met een focus op de zorgsector, de culturele sector en het onderwijs. 

Foto: Sasha Lara

Artikel in het Leidsch Dagblad, 12-04-2023