Over mij

Illustreren

Tekenen is iets wat ik altijd al erg leuk heb gevonden: vroeger tekende ik het liefst mijn hele familie na, op de middelbare school koos ik โ€˜kunstโ€™ als vak in mijn pakket en tijdens de saaie wiskundelessen gaf ik toch de voorkeur aan het natekenen van de docent. Ik vind het leuk om te observeren en om deze observaties vervolgens te laten zien in een tekening. Toen ik ging studeren viel het tekenen als activiteit even weg, maar toen corona om de hoek kwam kijken vond ik het plezier in mijn oude hobby weer helemaal terug. Ik ontdekte dat er zo veel mooie details in gebouwen verstopt zitten, dingen die je niet ziet als je er gewoon snel voorbijloopt. Zonde! Ik probeer deze details in mijn tekeningen te vangen en wil aan anderen laten zien wat voor mooie plekken er in deze stad te vinden zijn. Ik kan nu niet meer door een stad lopen zonder te denken: โ€˜Dat gebouw of deze plek is ook leuk om te tekenen!โ€™.

Ik vind het fijn dat ik met mijn tekeningen mensen blij kan maken: vaak roept een bepaalde plek een herinnering op bij mensen, zeker als het om hun huis gaat.

Wil je meer weten of mij volgen? Stuur me gerust een berichtje via het contactformulier op deze website, via Instagram (@leidse.lijntjes) of Facebook.

In deze podcast van Floortje van Gameren vertel ik meer over het terugvinden van mijn creativiteit.

Schrijven

Voordat ik als zelfstandige begon, ben ik jaren werkzaam geweest als tekstschrijver en communicatiespecialist bij bedrijven in de zorg, het onderwijs, de overheid en de advocatuur.

Na de afronding van een bachelor Taalwetenschap en een master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden (2017) heb ik bijvoorbeeld gewerkt op een middelbare school, bij een grote gemeente, bij twee ziekenhuizen en ten slotte bij een advocatenkantoor. Tijdens deze functies heb ik veel ervaring opgedaan in het schrijven voor verschillende doelgroepen, media en kanalen.

Ik vind het elke keer weer een leuke uitdaging om een moeilijke tekst te vertalen naar een tekst die voor de meeste mensen te begrijpen is. Ik ben altijd enorm nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen: wat drijft hen en waarom maken ze bepaalde keuzes? Daarom ligt mijn focus op het maken van human interest-verhalen, met een focus op de zorgsector, de culturele sector en het onderwijs. Voorbeelden van mijn werk kun je vinden op mijn blogpagina.